preloader

Foglalj időpontot most!

Lovardánkban az időpont foglalása a HELLA online időpontfoglaló rendszerben történik.
A rendszerbe regisztráció szükséges.

SZERETETTEL VÁRUNK BENNETEKET TAVASZI ÉS NYÁRI TÁBORAINKBA!
Jelentkezés online!

Lovardánk lovastorna képzést indít gyermekeknek 6 éves kortól szakképzett lovastorna edző-bíróval.

Jelentkezés feltételei:

Heti 2 edzésen való részvétel.
6-14 éves korig
Megfelelő fizikai-erőnléti állapot
Max 50kg testsúly

Jelentkezés, Információk:

Erdős Csaba
voltizs edző, bíró
+36 30 323 3257

Megtanulni lovagolni? Több, mint gondolnánk!

Ló és ember: több évezredes kapcsolat jóban-rosszban, dicsőségben-vereségben, békében-háborúban, mulatságban és munkában.
A lovaglás egyre több ember számára válhat elérhetővé. Ki ne gondolt volna arra, hogy milyen lehet a virágos mezőt egy ló hátán bebarangolva átélni a kellemes tavaszi napsütésben a teljes szabadság felemelő érzését? A jó hír az, hogy a lovaglás alapjainak elsajátítására most ősszel van a legjobb lehetőség, hiszen egy jó lovasiskolának köszönhetően tavaszra már nem csak álom a lovaglás nyújtotta felhőtlen kikapcsolódás.

Számos lovaglási lehetőség van ma az ország egész területén, azonban a megfelelő lovasiskola kiválasztásakor nagyon fontos tényező a helyszín infrastruktúrája, a lovak megfelelő egészségi és erőnléti állapota, valamint az oktatók felkészültsége. Ha most elkezded a lovagló órákat, akkor fontos, hogy az adott iskola rendelkezzen fedett lovardával, így akár a téli hideg sem lehet akadálya a rendszeres sportnak.

Egy ló irányítása megfelelő mentális és fizikai készséget és képességet igényel, ami természetesen elsajátítható, ebben azonban egy jó lovasiskola segítsége elengedhetetlen. A gyakorlati készségek elsajátításához szorosan kapcsolódik az elmélet.

A teljesség igénye nélkül felsorolunk néhány olyan kiadványt, amely előkészítheti, elmélyítheti a tudást akár fotelban ülve is:

-Ernst József: Lovagló tanárok a lovaglásról
-Lovasakadémia: A jól képzett lovas
-Sally Swift: A lovaglás titkai
-Tombor Mónika: Gombóc paci a lovaglásról

A lovaglás természetesen nem csak a szabadidő kellemes, hasznos és egészséges eltöltéséről szólhat. A Magyar Lovassport Szövetség illetve a Magyar Póni Klub Szövetség által szervezett versenyek lehetőséget biztosítanak arra, hogy az egyesületi tagok összemérjék tudásukat. A Monte Vigo Sportegyesület tagjaként lehetőség nyílik arra, hogy a versenyzői ambíciók megvalósuljanak.

Ha sikerült felkeltenünk az érdeklődését, és szeretné a szabadidejét egy kellemes környezetben, jó levegőn, jó társaságban eltölteni, akkor várjuk
a Monte Vigo lovasklubban és nyeregbe fel!

 

Lovaink és kollégáink nevében is köszönjük,
ha adód 1%-át
lovardánk részére ajánlod fel ❤️

Adószámunk: 18628656-1-42

Hálásan köszönünk minden segítséget!